Friday, March 21, 2014

Znáte ty líné neděle, kdy se čas vleče od minuty k minutě, venku sněží a vám se nechce ale vůbec nic


Znáte ty líné neděle, kdy se čas vleče od minuty k minutě, venku sněží a vám se nechce ale vůbec nic?  Při takové neděli nejvíce oceníte, když vaši línou a prokrastinační náladu pochopí i druzí lidé.  Pokud vám ještě navíc k tomu všemu udělají oběd, míra spokojenosti se šplhá do nebeských výšin.  V tomto směru nejlépe vyčnívají hodní a neskutečně milí partneři, kteří se chopí přípravy obědu a pod nos vám naservírují s láskou něco tak skvělého, jako je například chilli con carne s tortillami.  Dobrou chuť! Ingredience: 500 g mletého masa 500 ml vývaru (vody) červená paprika chilli paprička kukuřice plechovka červených fazolí loupaná rajčata kukuřičné tortilly strouhaný parmezán 1 cibule 2 stroužky česneku olej sůl, pepř, cukr oblíbené koření (kajenský pepř,  sladká paprika,  grilovací koření) Postup:
Mleté maso dáme do misky a promícháme ho s trochou oleje, se solí, pepřem a ostatním kořením a necháme ho asi dvě hodiny durian odležet. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme maso, prolisovaný česnek a na malé proužky nakrájenou papriku a chilli papričku a necháme deset minut opražit.  Přidáme vývar, loupaná rajčata a chvíli dusíme. durian Na zahuštění můžeme přidat kečup/rajčatovou omáčku nebo jíšku. Na závěr přidáme fazole a kukuřici a dosladíme cukrem nebo čokoládou. Servírujeme s hoblinami parmezánu a tortillami.
▼  2014 (12) ►  březen (1) ▼  durian únor (6) 5 důvodů, proč jsou Norové divní Gastrosexuální Valentýn Vaříme no.4 - Brokolice durian se sýrem Vaříme no.3 - Chilli con carne Vaříme no.2 - Zapečené brambory se šunkou durian Proč jsem přestala číst turistické průvodce durian ►  leden (5)


No comments:

Post a Comment