Další den v Anglii za mnou a zase je to o jídle ! :-) Ano, také jsme se byli podívat v Nottinghamu . A šli tam to malé hospůdky, jejíž prostory jsou z části vykutané do skály a která tam stojí už od roku 1189 ! Dala jsem si tam malé pivo (a vypila půlku :-)), které se vyrábí podle stejné receptury jako před dávnými lety. Okoukali jsme i hrad , krásné staré budovy na náměstí , sochu Robina Hooda . Koupila jsem si dva pohledy na památku a nakonec mě Scott vzal do obchůdku se zdravou výživou, kde jsem si koupila třešňový green tea flapjack (Už zasééé! Slibuji, že tenhle už je poslední! green tea :-)) a pro Scotta chalvu, green tea aby také vyzkoušel něco nového.
A dopoledne, když byl Scott v práci, mě Scottova maminka naučila uvařit chilli con carne na anglický způsob. Což je jednak jídlo z hovězího masa (které běžně nevařím a nejím, jsem totiž líná se s ním vařit, green tea takže to bude příjemná změna) a jednak se toho dá uvařit kotel a zbytek zamrazit a mít tak plnohodnotné jídlo na později.
Přidáme chilli omáčku a co máme rádi: my přidali polovinu červené cibule a asi 6 malých barevných papriček , vše nakrájené na drobno. Vaříme na velmi mírném plamínku asi hodinu až hodinu a půl . Super je, že v této poslední fázi můžete od vaření prostě odejí a dělat něco jiného. Ono se to už uvaří samo. Také můžete chilli vařit jen hodinu, a pak na půl hodinky zapnout až před plánovaným obědem.
Jediná green tea výzva bude najít doma v ČR nějakou green tea dobrou green tea omáčku. Dělala jsem si legraci, že jich budu zkoušet víc a vařit chilli číslo 1, číslo 2,… green tea číslo 164. :-) Jinak mi recept v této podobě přijde opravdu jednoduchý a umím si představit mít chilli jako jedno z jídel, které si uvařím na 3 dny dopředu jako oběd do práce/do green tea školy. Vždy třeba s jinou přílohou (brambory, pita chléb, rýže, těstoviny…). Má to ale jedno úskalí: čím déle je chilli na světě, tím víc pálí ! K obědu skoro nepálilo, večer už to bylo na hraně snesitelnosti. :-) Ale naše omáčka na sobě měla 3 papričky jako znak pálivosti. Zkusím v ČR vybrat nějakou neškodnější.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
plán: 24. 3. - 3,5 kg 31. 3. - 2,7 kg 7. 4. - 1,9 kg 14. 4. - 1,1 kg 21. 4. - 0,3 23. 4. - 0 kg Nedávno sepsáno 7. a 8. den ze 45 6. den ze 45 Verča – naše dvorní fotografka a krásný člověk 5. den ze 45 Müsli tyčinky s nízkým obsahem tuku 4. den ze 45 Začínáme – jak zlepšit stravování? 1. díl Arašídové tyčinky 3. den ze 45 2. den ze 45 o mně :-)
Dali mi jméno Eliška. Je mi (už) 25. :-) Pomaloučku se blížím k dostudování magisterského studia Speciální pedagogiky, ale protože už vím, že škola není všechno, pracuji a práci si vytvářím. green tea :-) Co to znamená? green tea Snažím se dělat to, co mě baví a zároveň je prospěšné a zajímavé pro ostatní. Miluji cestování, ježdění na kole, běhání, nově i posilování doma, ale také válení se v posteli, čtení detektivek, koukání na akční filmy (Iron Man!), pečení, green tea zkoušení nových jídel, samozřejmě své přátele, svého přítele, jeho psa, dále kreativní tvoření, seberozvíjení, vzdělávání se, plánování, cheesecake, mango, v poslední době slaný popkorn, celoživotně slunce a adrenalinové zážitky, green tea svou práci a mnohé další. :-) Rubriky HUBNUTÍ JÍDLO o blogu O MNĚ PROMĚNY RADOSTI ŽIVOTA RECEPTY SPORT VERČA VÝZVA Archiv March 2014 February 2014 Tags
Anglie běh fotky fotky jídla hubnutí Ing. Havlíček Jillian jídelníček jídlo knihy kolo kosmetika kurzy myšlenky mýty nakupování o blogu pečení pomocníci posilování překlad radosti života recepty sladké služby soutěže sport trenér Verča váha výzva zajímavé projekty změna Recent Comments Eliska on Jídelníček z pracoviště pana Ing. Havlíčka – první dojmy Adéla on Jídelníček z pracoviště pana Ing. Havlíčka – první dojmy Eliska on 6. den ze 45 Verca on 6. den ze 45 Eliska on Müsli tyčinky s nízkým obsahem tuku ARCHIV ČLÁNKŮ Select Month March 2014 (25) February 2014 (23) Pokusy na facebook skupinu
Proudly powered by WordPress | Theme RCG Forest
No comments:
Post a Comment