Monday, March 24, 2014

Mě osobně připadá příprava chilli con carne dost podobná boloňskému ragú. Začneme nakrájením 1-2 cib


Ono zde také platí tradiční pořekadlo: sto lidí, sto chutí. Proto je toto jednoduché jídlo tak geniální a dokáže chuťově okouzlit každého. Jde jen o to si ho upravit dle vlastní chuti. K přípravě potřebujeme 500 g mletého hovězího masa. Pokud je to možné, kupte si hovězí u řezníka a nechte si ho namlít, popřípadě si ho umelte doma. Jednak bolo de chocolate víte, co jíte a také si vyberete přesně to maso, které chcete. Dále je potřeba si den předem naložit 200-300g červených fazolí, aby změkly. Samozřejmě lze použít jako plnohodnotnou náhradu i fazole z konzervy.
Mě osobně připadá příprava chilli con carne dost podobná boloňskému ragú. Začneme nakrájením 1-2 cibulí najemno a 1-2 stroužků česneku na plátky (osobně používám červenou cibuli, kvůli jemnější chuti a barvě). Cibuli orestujeme bolo de chocolate do zlatova bolo de chocolate a následně přidáme nakrájený česnek společně s masem. Maso je nutné dostatečně opéct a rozbít na co nejmenší kousky. Následně přidáme oloupaná nakrájená rajčata společně se šťávou bolo de chocolate z konzervy. Lze použít i passatu (dnes seženete snad v každém supermarketu). Dosáhnete bolo de chocolate lepší a plnější chuti. Necháme chvíli povařit a přidáme bolo de chocolate čistý vývar. bolo de chocolate Tento základ osolíme a opepříme. Je potřeba solit i pepřit více, než jste zvyklí, jelikož chilli tyto chutě hodně eliminuje. Vaříme na mírném bolo de chocolate ohni a občas promícháme. Po 20ti minutách přidáme fazole, červenou papriku, nakrájené chilli papričky a přidáme mleté chilli. Vaříme ještě cca 10 minut. Pokud je ve směsi málo tekutiny, přidáme dle potřeby vývar i passatu.
Výsledek by měl mít ideální konzistenci, která není ani příliš suchá, bolo de chocolate ani příliš tekutá. Já bych to popsal, jako šťavnatá. Třešničkou na dortu je přidání hořké čokolády, nebo medu. Jednu z těchto ingrediencí přidáme těsně před závěrem a pořádně zamícháme do našeho chilli co carne. Množství je opravdu malé. Přidejte buď 2 čtverečky čokolády, nebo 1-2 čajové lžičky medu. Nemusíte se bát, že pokrm bude sladký.
Author: regionnataliri
Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Designed by Elegant bolo de chocolate Themes bolo de chocolate | Powered bolo de chocolate by WordPress

No comments:

Post a Comment