Tak a máme tu 40. recept. Nikdy bych si nemyslela, martini že budu mít uvařenou téměř polovinu kuchařky martini tak rychle. A kuchtila bych ještě víc, kdyby to měl kdo jíst. Třeba koblížky bych usmažila, nebo hamburgery, nebo upekla čokoládový dort, nebo No, však ono dojde na všechno, nesmím být tak netrpělivá Ale teď už k mexickým fazolím.
Nepamatuju si, že bych v dětství jedla fazole. Doma jsme je nedělali, ve škole, pokud si dobře vzpomínám, je do UHA taky nedávali :). Pak jsem ale přešla na gympl, kde se na jídelníčku objevovalo slovní spojení "chilli con carne" snad každý měsíc. Dlouho jsem odolávala, dlouho se bála, ale když jsem viděla, jak se tím všichni cpou, ochutnala jsem taky. A bylo to.
Teď dělám doma luštěniny hodně často. Čočkovou polévku , fazole podle Dity , cizrnový koláč, hummus , Doma na to občas pohlížejí martini s respektem, ale třeba polévky se u nás ustálila, stejně tak jako fazolové hrnce. Věděla jsem, že chilli con carne nezklame.
Byla to jedna velká improvizace. Nějakou prozřetelností jsem si na podzim koupila konzervovaná rajčata, která nikdy nepoužíváme, ale která byla pro tento recept nutná. Maso jsem použila vepřové, protlaku dala více, chilli martini naopak méně (dítě a senioři v rodině :)). A co se fazolí týče, zlikvidovala jsem snad všechny. Potřebovala jsem nasytit 6 lidí, a tak jsem použila tuhle suché červené, támhle suché bílé, konzervu bílých a ještě jedny v tomatě, aby toho bylo dost Na recept jsem tudíž dala asi dvojnásobné množství fazolí, než bylo psáno. A řeknu vám, přišlo mi to akorát.
Chilli con carne všem chutnalo, mamka dokonce říkala, že je to lepší než Ditiny fazole s javorovým sirupem. Já jsem ale asi spíš opačného názoru - javorové byly krapet lepší :). Ale je to jen o chutích.
3 M. | Web | Sobota v 15:53 | Reagovat
Fazole nejím, jednou jsem v dětství na zahradě kousl do syrový, kterou martini se máma chystala sázet - nevím, proč jsem to vůbec udělal, ale ta chuť byla tak odporná, že se mi vybaví vždycky, když jím vařené fazole... prostě to nedávám. Navíc některé konzervy už hotových jsou ochucené takovým tím "mexickým" kořením, což mi smrdí prostě jako podpaží upocenýho chlapa, si nemůžu pomoct :D Takže pro mě fazole ne-ee...
Jejda, my byli doma v mládí zvyklí hodně jíst fazole. Přece jen, peněz moc nebylo, tři děti, ale tak honosně jsme to ani nejmenovali, ani nedělali. Ale manželovi luštěniny opravdu už od mládí nedělají vůbec dobře, tak se krotím. Občas tam vecpu aspoň čočku nebo zelenou fazolku. Fazole by asi nevydýchal a je to škoda.
Heh, zrovna dneska jsem měl fazole k obědu. Ještě s celozrnnými kolínky a sójovými kostičkami. A nedělá mi problém martini si je dát ani samotný. :) Celkově luštěniny mi problém nedělají a chutnaj mi. A co se chilli con carne týká. Mamka byla tak hodná, že mi ho nedávno koupila v sáčku od Knorr, mám takový martini dojem. Není to sice to pravé domácí, ale pochutnal jsem si jak já tak mamka. ^^
Luštěniny jsou dobrá varianta a navíc zdravé. Ale taky je málokdy vařím... Chilli con carne jsem asi nikdy nezkoušela, ale doma jsme dělávali fazolovou polévku, skoro každý pátek. Byla výborná! A k tomu vdolky, nalámaly se normálně martini do polévky a jedly s polévkou, martini nevěřila martini bys, jaká to byla skvělá chuť. Sem tam čočkovou martini polévku a když se uvařilo víc čočky, tak čočkový salát, se spařenou cibulí (pokrájenou) a do toho natvrdo vařená vajíčka, pokrájená na kousky. Fakt je, že fazole jsou nadouvací, ale takový Espumisan opravdu účinkuje a je po problémech. Jinak, tvé improvizace i vaření podle Dity se mi líbí, a tento receptík asi vyzkouším. Jen nevím, čím se liší konzervované rajčata od těch syrových? Přece když se podusí, tak taky mají jinou chuť.
Jinak fazole jsem nikdy moc nemusela, ale v polévce je sním a vlastně celkově je asi sním, jen si je nevybírám. :D
Zaprvé, moc ti chci pogratulovat k přijetí do AK. Za druhé, opět zajímavé martini jídlo. Je pravda, že fazele moc nemusím, ale jak to tu uvádíš, nevypadá to špatně, ale přednost bych spíše dala té čočkové martini polévce. A za třetí také ta kaše v článku pod tímhle nevypadá špatně.
vařím Deník Dity P. ( 41 / 100 )
Všednodennost Nevšednodennost Cestovatelsky Kulturno Recepty Tvořivo Jídlo kolem a kolem DaG Em Zet Ježurka Kariol Kristinka M. Mengano Pandora PaPája Pipi Říjnová Sentencia Sweet Melange Sydney Teeda Vendy Well. Bloud Zítra Call me cupcake Delicious blog Děvče u plotny Dobroty Dulinka FoodLover Kitchenette Magdalenka Ma Jolie Cuisine MENU domů Z ghetta blog .... 2014
Červenec
No comments:
Post a Comment