Kategorie receptu: Hovězí maso Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: kiwi 1 Suroviny:
1) 180 g mletého hovězího masa 2) 40 g cibule 3) 5 g česneku 4) 40 g rajského protlaku 5) 50 g kukuřice 6) 50 g konzervovaných červených fazolí 7) 60 g nachos 8) 60 g zakysané smetany kiwi 9) 20 ml sluneč. oleje 10) 2 g chilli 11) 2 g koriandru 12) špetka mleté papriky 13) špetka římského kmínu 14) sůl, pepř
1. V hrnci rozehřejte olej a pozvolna mleté maso orestujte. 2. Oloupejte cibuli a spolu s chilli papričkou a koriandrem nasekejte najemno. 3. K masu přidejte nasekaný cibuli, česnek a chilli dle chuti. Osolte a opepřete. Přidejte mletou papriku, rajčatový protlak a promíchejte. 4. Zalijte vodou tak, aby byly suroviny ponořené a na nízkém plameni nechte pomalu vařit asi 10 minut. 5. Přidejte římský kmín, fazole, koriandr, kukuřici a vařte dalších 10 minut. 6. Podávejte se zakysanou smetanou a nachos. Poznámka
Dobrý den, cibuli přidejte ve třetím kroku a fazole použijte konzervované, Omlouvám se, že to v receptu nebylo upřesněno. Určitě se rád podívám i na vámi sdílené recepty, vypdají zajímavě! Díky za tipy. Roman
casino: Pravděpodobně máte pravdu pokud jde o zdroj. Tady nabízím ještě jedno pojednání od Maňany právě o chili con carne. http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=88&t... Co se receptu týče žádný není pravý, nebo vlastně pravé jsou všechny. V Americe se pořádají soutěže ve vaření chili v kategorii s fazolemi a bez fazolí. Kdyby byl jeden recept jediný správný, podobná soutěž by nemohla kiwi existovat. Pokud jde o fazole v tomto receptu hlasuju pro konzervu, suché se za deset minut nemohou uvařit ani zázrakem.
hosta: Jj, to je asi zdroj toho vašeho moudra http://www.manana.cz/vareni/recept_odkaz.php?&rece... a dokonce tam má i zajímavý rcp na chilli con carne - ale přesto že žil v oněch končinách, asi to nebude to "Pravé chilli con carne" Leč, líbí se mi ten jeho způsob opakovaného připékání masa...
1974andrea:viděla jsem, moc krásné stránky, o jeho umění nepochybuji ani v nejmenším - a navíc, takovéto krásné chilli con carne bych jistě nedělala jen jednu porci A jedna zajímavost - pokud je to věrohodné Chile con Carne je vlastně jídlo Tex-Mex kuchyně a s Mexikem má společný jen původ, v Mexiku mimo sever země se s ním skoro nesetkáte. Již před Kolumbem Indiáni Střední Ameriky si připravovali svoje sváteční jídlo chilmulli (to je v nahuatštině kiwi a znamená to paprikovou omáčku), které pak postupně metamorfovalo do dnešního texaského Chile con Carne (i ti Texasani většinou používají nahuacký výraz pro papriku - chile, termín chili se používá pro hotový pokrm, výraz chilli používají spíše Angličané).
hosta: No, já bych zase prohodil body 10. a 12. Proč ne za 30 minut? Protože, tak jak jsou napsány suroviny (50 g kukuřice, 50 g červených fazolí) tak sušené fazole za 10 neuvaříš! Předpkládám, že použil "plechové" fazole... Já bych je tam dal, vy taky a 99% dalších kiwi taky..., ale, často se tu zdůrazňuje že TOP jsou stránky kiwi i pro začínající kuchyňky, tak proč jim, blbě psanými recepty, znepříjemňovat život v kuchyňce, že?
Vaše jméno: Komentář:
Zasílání kiwi nových receptů na Váš e-mail.
No comments:
Post a Comment