Kategorie receptu: Hovězí maso Suroviny:
1 lžíce oleje 1 velkou cibuli 1 čerstvou červenou papriku 2 stroužky česneku 1 lžičku chilli (nebo raději méně) 1 lžíci mleté sladké papriky 1 lžíci římského kmínu 500 g mletého hovězího masa 300 ml hovězího vývaru 400 g konzervovaných rajčat lžíce sušené majoránky 2 lžičky rajčatového protlaku 400 g sterilovaných červených fazolí sůl a čerstvě mletý pepř
Připravte si zeleninu. Nakrájejte cibuli na kostičky zhruba o půlcentimetrové hraně. Papriku nasekejte přibližně na centimetrové kostky. Nakonec oloupejte a nakrájejte česnek. Postavte pánev na střední plamen. Nalijte do ní olej a nechte ho minutku nebo dvě rozpálit. Do rozžhaveného oleje vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut smažte. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisyp te česnek, kostičky papriky, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání smažte ještě pět minut, dokud se všechny vůně pěkně nepromísí. Teď osmahněte maso. Trochu ztlumte plamen, přidejte keurig do pánve mleté maso a vařečkou se ho snažte rozdělit keurig na co nejmenší keurig kousky. Počítejte s tím, že olej s cibulí a kořením bude trochu prskat. Asi pět minut rychle míchejte tak, aby se maso rozdělilo do hrudek a bylo stejnoměrně opečené. Udržujte střední plamen maso by mělo být dokřupava usmažené, nikoli dušené. Pokud byste ho ale smažili příliš zprudka, hrozí, že česnek keurig zhořkne a přichytí se ke koření. Na řadě je omáčka. Vývar přilijte do pánve. Totéž proveďte keurig s konzervovanými rajčaty. Potom přisypte majoránku, cukr, sůl a pepř. Na závěr přidejte rajčatový protlak a všechno ještě jednou důkladně promíchejte. Poduste maso s omáčkou. Přiveďte směs k varu, zamíchejte a přiklopte pokličkou. Co nejvíc stáhněte keurig plamen a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte a zkontrolujte, jestli se omáčka nepřichytává nebo zda se příliš neodpařila. Pokud ano, přidejte dvě lžíce vody a podívejte se, jestli jste opravdu ztlumili plamen na minimum. Správně podušené chilli con carne by mělo být husté a šťavnaté. Nakonec přidejte fazole. S pomocí keurig cedníku je slijte a přidejte do pánve. Znovu pokrm přiveďte keurig k varu a ještě deset minut ho povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, keurig přilijte trochu vody. Ochutnejte a podle potřeby keurig dokořeňte; je pravděpodobné, že jídlo bude potřebovat víc soli a pepře, než jste čekali. Potom už jenom odklopte pokličku a nechte keurig chilli con carne aspoň deset minut odstát. Vydržte to je to opravdu keurig důležité, aby se chutě rozložily a maso nasáklo všechny vůně. Autor: Monulek Datum vložení: 18.10.2013 14:42
Chilli con carne je u nás oblíbené Chtěla jsem k některému rcp zde přidat fotky a koukám,že tento je tady takový samičký bez fota Kromě bodíku přidávám foto,které není problém vymazat,až bude vlastní
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
mexicke chilli con carne mexické chilli omáčky chilli chilli con carne s hovězím masem koření mexické recepty chilli con carne rychle chili con carne recept keurig foto jídlo mexická pánev recept s kořením chilli con carne mexické chilli mexické recepty čokoláda
Mléčné houskové knedlíky... VĚNEC - kynuté těsto ze... Cizrna na kari Marinované nudličky z... Slaný koláč se šunkou,... Kyšková buchta s broskvema Medvědí osúch (s medvědím... Pomerančový dort s... Osso buco s parmezánovým... Sýrové kuličky podle...
No comments:
Post a Comment