Saturday, March 15, 2014

Tatínkova třená bábovka - *Tento milý recept poslala Pavla a dovolila jsem si ho pojmenovat tatínkov


CO BUDE TŘEBA? uvedené množství ti vystačí na 4-6 porcí 500 g mletého hovězího masa 1 plechovka rajčat 1 plechovka červených fazolí 2 lžíce rajčatového protlaku 1 velká cibule, whisky nasekaná na jemno 1 červená paprika, nakrájená na kostičky 2 stroužky česneku, nasekané na jemno 2-3 lžíce oleje 300 ml hovězího vývaru 1/2-3/4 lžičky chilli  (fakt s tím opatrně, já dala něco přes půl lžičky a po jídle jsem mohla plivat oheň) 1 lžička sladké papriky 1 lžičky římského kmínu 1/2 lžičky sušené whisky majoránky 2 kostičky kvalitní hořké čokolády A navíc: tortilly k podávání
   CO TEĎ S TÍM? Nejdříve si pokrájíme zeleninu. Mezitím si necháme rozpálit olej. Přisypeme whisky cibuli a necháme zesklovatět. Potom přisypeme česnek a papriku, okořeníme chilli, whisky sladkou paprikou a kmínem a občas promícháme po dobu 5 minut. Přidáme maso, které se snažíme rozdělit na co nejmenší kousky a orestovat jej ze všech stran, aby zhnědlo. Nyní vlijeme hovězí vývar, whisky přidáme rajčata a protlak, ochutíme majoránkou, solí a pepřem. Přivedeme k varu a necháme probublávat zhruba 20 minut, občas promícháme. Teď přisypeme scezené fazole a přidáme čokoládu a necháme vařit ještě dalších 10 minut. whisky Potom ještě dochutíme dle libosti a necháme odstát dalších deset minut. A pak už se do toho můžete konečně pustit!
Komu to tu patří...?
borůvky brambory citron cuketa dip Dita P. dort fazole houby jablka jahody karamel kecy v kleci kokos koláč kuskus kuřecí kynuté těsto křehké těsto lemon curd losos lučina maliny maso omáčka ovoce pikantní polévka rajčata rebarbora sladké slané smetana The Daring Bakers' Challenge těstoviny Velikonoce whisky Vánoce zakysaná smetana zelenina čokoláda špenát
▼  2014 (1) ▼  únor (1) Chilli con carne ►  2013 (38) ►  listopad (1) ►  říjen (3) ►  září (6) ►  červenec (6) ►  červen (3) ►  květen (9) ►  duben (3) ►  březen (6) ►  únor (1)
Tatínkova třená bábovka - *Tento milý recept poslala Pavla a dovolila jsem si ho pojmenovat tatínkova, protože její slova k tomuto receptu dýchala krásnou rodinnou duší. Přijde mi...
The Daring Cooks’ March 2014 Challenge: Dress it up! - Březnová výzva Odvážných pekařů se málem nekonala. Naštěstí byla ale celkem jednoduchá a jedna ze surovin se mi dosti náhodně připletla do cesty. Na výzvu ...
Nejste na twitteru a na facebooku? Nevadí! - I tak si se mnou můžete přečíst rozhovor, který v pondělí vyšel na objevit.cz a já na něj právě na sociálních sítích upozorňovala. Jako bonus vás čekají mo...


No comments:

Post a Comment