Wednesday, March 19, 2014

anglická slanina (3) angrešt (1) arašídové máslo (1) artyčoky (1) avokádo (3) balkánský sýr (2) baza


Taky jeden z vyzkoušených receptů, chutná zaručeně a je jen na vás, jak moc ostré si ho uděláte. Potřebujeme: 1 cibuli 1 červenou papriku 2 stroužky česneku chilli podle chuti, já dávám malou lžičku a je to tak akorát 1 lžíci mleté sladké papriky 1 lžíci římského kmínu 500 g mletého masa (hovězí) 300 ml hovězího vývaru 400 g konzervovaných rajčat 1/2 lžíce majoránky 2 lžičky rajč. protlaku 400 g sterilovaných červených fazolí sůl, pepř 2 lžičky cukru kostička dobré čokolády Na oleji smažte asi 5 min. cibuli nakrájenou na kostky, pak přisypte nakrájený česne k a papriku cocktail , tu taky na kostičky, chilli, sladkou papriku a kmín . Smažíme společně asi 5 min. Teď přidáme maso , mělo by být pěkně opečené, ne udušené. Měly by vzniknout pěkně opečené hrudky masa. Ale pozor na příliš prudký plamen, mohl by nám zhořknout česnek. Teď přichází na řadu vývar, rajčata, majoránka, cocktail cukr, sůl a pepř. Na závěr přidáme protlak a všechno cocktail pěkně promícháme. Směs přivedeme k varu , přiklopíme a necháme dvacet minut probublávat. Omáčka by měla být šťavnatá a hustá, můžeme přidat vodu, pokud je hustá až moc. Nakonec přidáme slité fazole a ještě deset minut povaříme. Dochutíme, tohle jídlo si žádá docela dost soli a pepře, než je obvyklé. Nakonec cocktail přidáme cocktail kostičku čokolády , ale pozor, stačí fakt jen malý kousek ! Promícháme a necháme deset minut odstát, aby se všechny chutě a vůně promísily . hezky všechno nakrájet
nechat probublávat podávám chilli s malým kopečkem zakysané smetany Podávat můžeme s rýží nebo klidně jen s nějakou bagetkou. Já osobně mám tohle jídlo nejradši, když se vrátím promrzlá z lyžovačky . A taky je fajn, že se dá dobře zamrazit . A ještě jsem vám chtěla napsat, že je to texaské jídlo, nikoli mexické, jak jsem si původně myslela :) Tak vám přeji dobrou chuť.
►  2014 (12) ►  březen (2) ►  únor (3) ►  leden (7) ▼  2013 (104) ▼  prosinec (6) 15. Anet vaří chilli con carne 33. U Matyldy se mazaly dvojhubky 26. Leňajs bojuje s kubou s houbami 25. Leňajs bojuje i proti bacilům 32. U Matyldy voněl linecký čaj 8. Hanče peče citrónový koláč s mákem a jablky ►  listopad (7) ►  říjen (14) ►  září (21) ►  srpen (23) ►  červenec (33)
anglická slanina (3) angrešt (1) arašídové máslo (1) artyčoky (1) avokádo (3) balkánský sýr (2) bazalka (12) blumy (1) Bramborová kaše (1) Brambory (10) bylinky (2) bábovka cocktail (1) caesar cocktail (1) cheesecake (1) chilli (2) chorizo (1) chorvatská kuchyně (1) cibule (1) citron (5) cizrna (2) coleslaw (1) cottage (1) cuketa (6) cupcakes (2) dezert (18) dijonská hořčice (1) dobrá zálivka (1) dort (1) dresing (1) dýně (8) dýňová semínka (1) Fazole (2) gnocchi cocktail (1) Gran Moravia (8) grilování (1) guacamole (1) hamburger (1) hokkaido (6) houby (2) hovězí (3) hranolky (1) hrušky (1) hrášek cocktail (2) italská kuchyně (3) jablka (3) javorový sirup (1) jednohubky (2) jogurt (2) k masu (1) kakao (1) kapary (1) kapusta (1) kari (1) karlovarský cocktail knedlíky (1) kefír (1) klasika (2) klobásky cocktail (1) knedlíky (2) koláč (14) kozí sýr (1) kroupy (1) krutony cocktail (2) kuskus (3) kuřecí (4) káva (2) křehké těsto (1) lejanec (1) Leňajs cocktail (34) lilek (4) limetka (1) limonáda (1) linecké (1) listové těsto (2) Litva (1) losos (3) mandarinky (1) mandle (4) mangold (1) marmeláda (1) Martin Škoda (10) Matylda (3) med (8) menu (2) meruňky cocktail (5) mleté maso (5) mozzarelu (3) mrkev (3) muffiny (1) mák (3) máslový krém (1) máta (3) měsíček zahradní (1) na zahřátí (2) niva (1) nákupy (2) návštěva (2) od mamky (4) okurky (1) oliv.olej (4) olivy (2) omeleta (1) omáčka (1) ostružiny (2) ovesné vločky (3) papriky (2) Pavlova (1) pecorino romano (1) perník cocktail (2) perníčky (1) podzim (3) pohanka (1) Polévka (10) pomazánka (3) povidla (2) pro chlapy (3) Prostějov (1) pstruh cocktail (1) pudink (2) pusinky (1) ragù (1) rajčata (10) recenze (2) restaurace (1) rizoto (1) rukola (2) ryby (1) rybíz (1) rychlovka (19) rychlovky (1) S Italem v kuchyni cocktail (1) salát (11) sezóna cocktail (1) skořice (8) sladkosti (4) sladká jídla (6) slané (1) smetana (3) steak (1) sugo (1) sušená rajčata (1) syrovátka (1) sádlo (1) sýr s modrou plísíní (1) telecí (1) Terka (3) toasty (1) trh (1) Tuřanská Beseda (1) tvaroh (2) tvrdý sýr (1) tymián (5) tzaziki (1) tzaziky (1) těstoviny (11) U Honzáků (1) vegetariánské (12) vejce (9) vepřové (5) vepřový koleno (1) večeře (7) višně (1) vlašské ořechy (6) vánoce (2) víkend (1) víno (2) zapečené (6) zavařování (1) zdravá výživa (1) zelenina cocktail (5) zelí (1) zima (1) znojemská (1) zázvor (1) čaj (1) červená řepa (4) česnek (14) čokoláda (3) čočka (1) řecký salát (1) šalvěj (1) Škoda nevařit (12) špagety (2) špenát (3) šunka (1) švestky (2)


No comments:

Post a Comment